hits
  • 04.01.2018, 13:16

Jeg slenger ut puppen min hvor jeg vil


Det har jo ofte vært mye snakkiser rundt det tema å amme offentlig. Det er jo egentlig i bunn og grunn det est naturlige en mor kan gjøre for sitt barn. Men er det greit, at kvinnen trekker frem puppen sin midt i kafe kosen, og lar lille spirrevipp spise for full mage mens pupper spruter alle veier?

Dette er noe jeg ofte har tenkt på.  Jeg må jo innrømme at jeg ikke akkurat gleder meg til å mate poden, når jeg er i for eksempel byen.  Alle kaféene i byen er jo så utrolige åpne, og ingen sted å gjemme seg vekk. Jeg blir rett og slett litt stresset av det. Bare tanken på at folk kan stirre eller om noen skal komme med en frekk kommentar. I noen land, så forventer de jo faktisk at kvinnen er  skjul eller hjemme når den ammer. Det synes jeg er helt sykt. Det blir jo nesten som et fengsel, eller en oppfordring til å gi flaske hver gang du er på vift. Heldigvis så har det seg sånn at på amfi sentret i Arendal, så har de helsestasjonen i toppen, og der en det en kjempe fin amme stasjon. Den er mye mer lukket og rolig, enn den bitte lille de har laget, så å si oppi skiftestasjonen. 

Jeg lurer egentlig på hvorfor jeg har dette utrolige behovet til å sitte mest gjemt, og borte fra alle når han skal få mat?

Jeg husker jeg opplevde akkurat den samme følelsen med Tilia. Nå har det faktisk gått til det punktet hvor jeg heller ønsker å gi flaske offentlig enn å amme. Det kan jeg rett og slett ikke gå med på lenger. Jeg må gjøre noe med meg selv.

Derfor har jeg bestemt meg for at nå skal jeg tøffe meg til, og amme akkurat hvor jeg vil, og når jeg vil (hvis det ikke er amme rom da, så klart ).

Personlig så er jeg av den typen, som ikke kommer til å vise den puppen min når jeg ammer. Den ser du neppe. Jeg har en stor, og fin klut som jeg først legger over skulderen, deretter smetter jeg puppen litt frem under den, og skyver lillegutt under. Noen full pupp her, det skal du få slippe å se.Er babyen min sulten, så skal han få mat, uansett om du liker det eller ikke. Enkelt og greit. 

Hva synes du om offentlig amming?

Bildene er forresten tatt av fotograf Kjetil Jøssang som holder til i Mandal. Jeg fant tilfeldigvis masse gamle bilder på en minnepenn, og har kost meg masse med den på morgenkvisten i dag. Nå er det nok en gang en liten gutt som våkner til, og jeg har masse greier å få ordnet i dag også. Pakker som skal hentes på posten, søppelsortering,  og blant annet leiligheten som SKAL bli ren i dag, eller innen min leggetid i det minste. Ciao amigos!

 

livetmitt93

04.01.2018 kl. 14:44
gjør det <3

Marthe Zaar Henriksen

08.01.2018 kl. 08:02
livetmitt93: ja i will :)

Sølvi Birgitte Wærness

04.01.2018 kl. 16:53
Jeg synes ikke du skal bry deg om hva folk mener om å amme offentlig. Noen er bare syke i hodet sitt. Barnet ditt må jo ha mat, akkurat slik som oss mennesker. Til meg så funket ikke ammingen så her har det gått på flaske helt fra starten da det ble bare stress. Hørt historier der folk har kommentert at folk kan ikke sitte på en cafè å amme og må da gå på do istedenfor. Det synes jeg er frekt sagt. Det blir jo nesten som oss mennesker og det da at vi ikke kan spise offentlig. Skal vi også gå på do for å spise maten vår. Nei vet du hva! Vi lever i 2018 og amming er det fineste ei mor får oppleve! Og det er ikke bare bare og amme. Mange som sliter med det. Så jeg synes du bare skal kjøre på og amme hvor og når du vil ;) Det er ditt barn og barnet ditt må ha mat.

Marthe Zaar Henriksen

08.01.2018 kl. 08:01
Sølvi Birgitte Wærness: tusen takk for en reflektert kommentar. Helt enig med deg. Vi gjør alle så godt vi kan :) ønsker deg en fin ny uke! All the best :)

katrine

04.01.2018 kl. 17:48
Amming bør og er en naturlig ting å gjøre. Så go for it girl.

Marthe Zaar Henriksen

08.01.2018 kl. 08:03
katrine: i will :) ikke sant?
Marthe Zaar Henriksen

Living the dream as a mum of two, Graphic Designer, Waitress at the worlds best tapas restaurant, Part of the clothing store "Days like this", and a storyteller. Choosing the positive side of life. Based in Arendal, Norway

Search

Bloggdesign